چرا زبان خارجی یاد بگیریم؟ فواید دوزبانه بودن

ساخت وبلاگ

چرا زبان خارجی یاد بگیریم؟ فواید دوزبانه بودن

یادگیری یک زبان خارجی چیزی فراتر از تقویت رزومه یا راحتی در سفر است. یادگیری زبانی خارجی شما را باهوش‌تر و قاطع‌تر می‌کند و حتی زبان خودتان را هم بهتر می‌کند.

مطالعات فیزیولوژیکی نشان داده‌اند که صحبت به دو زبان یا بیشتر برای فرایند شناختی بسیار مفید است. عمل‌کرد مغز افراد دوزبانه با افراد تک‌زبانه فرق دارد و این تفاوت‌ها فوایدی ذهنی ایجاد می‌کند. در ادامه هفت مزیت شناختی یادگیری یک زبان خارجی را خواهیم گفت. خیلی از این ویژگی‌ها فقط در افرادی دیده می‌شود که به‌صورت مدام چند زبان را صحبت می‌کنند. پس اگر خیلی وقت است که زبانی خارجی را صحبت نکرده‌اید شاید مغزتان از این فواید بهره‌ای نبرد. ولی افرادی که در سنین بزرگسالی شروع به یادگیری زبان می‌کنند می‌توانند به همان سطح روان‌ بودن و مهارت زبان‌آموزان جوان‌تر برسند و مغزشان نیز از آن مزایا برخوردار خواهد شد.

باهوش‌تر می‌شوید.

صحبت کردن یک زبان خارجی با به چالش کشیدن مغز برای تشخیص، فهم معنی و برقراری ارتباط در سیستم‌های زبانی مختلف، باعث بهبود عمل‌کرد مغزتان می‌شود. این مهارت، توانایی فهم معنی در سایر موقعیت‌های حل مساله را نیز تقویت می‌کند.

دانشجویانی که زبان خارجی یاد می‌گیرند نسبت به هم‌کلاسی‌های تک‌زبانه خود نمرات بهتری کسب می‌کنند. به‌خصوص در ریاضی، خواندن متن و یادگیری واژگان.

مهارت‌های چندوظیفه‌گی کسب می‌کنید.

افراد چندزبانه، به‌ویژه کودکان در تعویض دو سیستم گفتار، نوشتار و ساختار ماهر هستند. بنابر تحقیقی در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا این مهارت در تعویض، آنها را تبدیل به افرادی می‌کند که می‌توانند چندین کار را هم‌زمان و به‌خوبی انجام دهند چون می‌توانند به‌راحتی ساختارهای متفاوت را تعویض کنند. در یک مطالعه شرکت‌کنندگان در حال رانندگی با یک شبیه ساز رانندگی، هم‌زمان کارهای دیگری انجام می‌دادند که حواس را پرت می‌کرد. این تحقیق نشان داد افرادی که به بیش از یک زبان صحبت می‌کردند در حین رانندگی خطاهای کمتری داشتند.

آلزایمر و زوال عقلی را از خود دور می‌کنید.

در این مورد چندین تحقیق صورت گرفته است و نتایج همگی هماهنگ است. اولین علایم زوال عقلی در افراد تک‌زبانه به‌طور میانگین در ۷۱ سالگی دیده می‌شود ولی در افرادی که به دو زبان یا بیشتر حرف می‌زنند، میانگین ۷۵ سالگی است. فاکتورهای دیگری هم‌چون سطح تحصیلات، درآمد، جنسیت و سلامت جسمی نیز در تحقیقات لحاظ شدند ولی در نتایج تغییری حاصل نشد.

مهارت‌های تصمیم‌گیری شما بهتر می‌شود.

بنابر مطالعه‌ای که در دانشگاه شیکاگو صورت گرفته، افراد دوزبانه‌ها بیشتر از بقیه تصمیمات منطقی می‌گیرند. هر زبانی دلالت‌ها و مفاهیم دقیق و لطیفی در واژگان خود دارد و این‌ها می‌تواند به صورت ناخودآگاه بر روی قضاوت شما تاثیر بگذارد. دوزبانه‌ها پس از اینکه به تصمیمات‌شان در زبان دوم هم می‌اندیشند و می‌فهمند که آیا نتیجه‌گیری اولیه‌شان هنوز به قوت خود پابرجاست یا نه، در مورد تصمیمات‌شان مطمئن‌تر می‌شوند.

زبان بومی‌تان را هم بهبود می‌بخشید.

یادگیری زبانی خارجی توجه شما را به سازوکارهای زبان جلب می‌کند. مثلاً گرامر، صرف افعال و ساختار جمله. این شما را نسبت به زبان و روش‌های ساختاربندی و به‌کار بستن زبان هوشیارتر می‌کند. این مهارت‌ها می‌تواند شما را تبدیل به نویسنده و ویراستاری دقیق‌تر کند و فردی خواهید بود که در ارتباطات‌اش تاثیرگذارتر است. کسانی که زبانی خارجی را یاد گرفته‌اند، توانایی شنیداری‌شان بهتر شده است چون در تشخیص معنی از صداهای مجزا و گسسته از هم مهارت یافته‌اند.

 

منبع:

http://www.telegraph.co.uk/education/educationopinion/10126883/Why-learn-a-foreign-language-Benefits-of-bilingualism.html

بیشتر

آموزش انگلیسی به عنوان ......
ما را در سایت آموزش انگلیسی به عنوان ... دنبال می کنید

برچسب : بگیریم؟,دوزبانه, نویسنده : fabbasibe3 بازدید : 197 تاريخ : دوشنبه 24 مهر 1396 ساعت: 16:17